Profiilipalvelun avulla pystymme yhdistämään työnhakijan ja oikean työn. Järjestelmä on rakennettu yhdessä rekrytoinnin ammattilaisten kanssa, ottaen huomioon työkokemuksen lisäksi myös muun kokemuksen ja osaamisen.  Tähän artikkeliin olemme keränneet ohjeita, miten rakentaa onnistunut profiili ja saamaan tekoälyn tarjoamaan parhaita työpaikkoja.

Perustiedot

Profiilin rakentaminen alkaa perustiedoista. Täytä siis ensin yhteystietosi ja lisää profiiliikuva sekä halutessasi taustakuva. Pääset muokkaamaan kuvia myös myöhemmin.

Vinkki: panosta profiilikuvaan. Hyvä profiilikuva on erittäin hyvä keino erottautua eduksi! Edustava ja selkeä kuva kiinnittää myös huomiota. Mikäli et löydä itsestäsi hyvää ja tuoretta kuvaa, ei uuden kuvan ottaminen ole hankalaa. Kampaa hiuksesi, laita yllesi siisti paita ja lainaa kaverin auttavaa kättä, asettaudu selkeän taustan eteen ja napatkaa kuva. Kohdista kamera suoraan kasvoihin, ei ylä- tai alaviistossa.

Jatkaaksesi eteenpäin, tulee sinun lukea ja hyväksyä käyttöehtomme. Kun haet mitä tahansa avointa työpaikkaamme, sinulle muodostuu järjestelmään automaattisesti profiili. Pystyt myös tekemään pelkän profiilin ja hakemaan työpaikkojamme myöhemmin. Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, sähköpostiisi tulee kaksi vahvistusviestiä; toisessa viestissä tulee salasanasi järjestelmään (muista päivittää se uuteen) ja toisessa viestissä pääset vahvistamaan tilisi luonnin. Muista tarkastaa myös roskaposti.

Taidot ja kokemus

Kuten sanottu, järjestelmämme on luotu siten, että pystymme ottamaan huomioon kaikkien työnhakijoiden työkokemuksen lisäksi myös muita taitoja ja opittuja asioita. Taidot kohdassa pystyt lisäämään profiilisi tietoja, jotka eivät välttämättä perinteisessä CV:ssä tule esille. Etsi järjestelmästä sopivia tehtävänimikkeitä ja taitoja, joita olet oppinut niin työssä kuin työn ulkopuolella. Muista lisätä myös eri pätevyyskortit ja muut vastaavat.

Kokemus -kohdassa pääset listaamaan työtehtävät perinteisessä muodossa. Lisäksi työkokemuksen ja koulutustaustan lisäksi pystyt lisäämään muuta kokemusta, kuten vapaaehtoistyön tai vastaavan.

Vinkki: Ajattele kaikkea osaamistasi ja lisää rohkeasti tietoja mukaan profiiliisi!

Työelämän taidot

Minkälaista työsuhdetta etsit tällä hetkellä ja onko sinulla muita toiveita työsuhdetta kohtaan? Kerro itsestäsi avoimesti kysymyksien kautta. Tiedot auttavat meitä löytämään juuri sinulle sopivan avustettavan.

Portfolio ja linkit, CV

Voit halutessasi lisätä linkkejä eri sosiaalisen median kanaviisi. Linkkien lisäys ei kuitenkaan ole missään tilanteessa pakollista. Linkkien alle voit lisätä esimerkiksi työnäytteitäsi tai muuta osaamistasi tukevaa materiaalia. Mikäli haluat lisätä perinteisen CV:n, onnistuu se myös!

Muut

Lisää vielä muut-kohdassa tietoja harrastuksistasi ja mahdolliset allergiat. Harrastuksien kautta voimme yhdistää sinut paremmin sopivaan työpaikkaan. Allergiat määrittelevät, missä tilanteissa pystyt ja missä et mahdollisesti pysty työskentelemään. Tietojen listaus ei ole pakollista, joten älä säikähdä.

Esikatselu

Hienoa, olet nyt päässyt viimeiseen ja hauskimpaan vaiheeseen eli profiilin julkaisuun! Tarkasta vielä tietosi, viimeistele ja paina rohkeasti julkaise-näppäintä. Mikäli täytit profiilin suoraan työhakemuksen yhteydessä, suosittelemme kirjautumaan omilla tiedoilla sisään ja täydentämään profiilin tietoja yllä olevien vinkkien mukaisesti. Mikäli täytit profiilin ilman erillistä työpaikkaa, suuntaa rohkeasti työpaikkatorille ja löydä oma uusi työpaikkasi!

Ja eikun profiilin täyttöön! Luo oma profiilisi tästä!

Katso myös Projektivoiman avoimet työpaikat.